ECHIPA NOASTRĂ

eu-2.jpg

LEYLA SAFTA-ZECHERIA

Leyla Safta-Zecheria este pedagog și antropolog. Leyla are un doctorat în științe politice de la Universitatea Central Europeană din Budapesta și în prezent este asistent de cercetare la Universitatea de Vest din Timișoara. Lucrează cu metode de cercetare calitative și participative pentru a înțelege felul în care condiții de inegalitate socială, economică și educațională sunt trăite și descrise de tineri și de persoanele marginalizați. A inițiat proiectul PESSCA pentru a contribui la dezvoltarea practicilor dialogice și participative de învățare.

IMG_6820.jpg

MIHAELA MITESCU MANEA

Mihaela Mitescu Manea este lector universitar doctor la Departamentul de Științele Educației din cadrul Universitătii de Vest din Timișoara. Abordează cu instrumente și metode de cercetare calitativă probleme de cultură, structurare și procesualitate a învățării, acordând un interes deosebit echitabilității în educație.  În cadrul echipei proiectului PESSCA, este în mod special preocupată de înțelegerea implicațiilor etice și al celor în planul dezvoltării organizaționale școlare asociate abordărilor participative ale cercetării problemelor de well-being si echitabilitate educațională în timpul distanțării sociale impuse de pandemia Covid-19.

  

eu.jpg

MUGUR CIUMĂGEANU

Mugur Ciumăgeanu este în primul rând un practician – online sau offline, stă și descoase povești de viață, predă și doar, din cînd în cînd, mai și scrie cîte ceva. De mai bine de 20 de ani lucrează ca psihiatru, psihoterapeut, psiholog clinician, făuritor de politici și activist, într-o devălmășie uneori halucinantă, alteori asumată. Mugur nu se definește printr-o etichetă clară profesională, ci mai degrabă încearcă să îmbine și să combine identități, pentru a-i putea reflecta mai bine pe ceilalți. Din 2015, este un proaspăt și entuziast cadru didactic la Universitatea de Vest din Timișoara.

13103521_1169258793106981_4236188500986313530_n.jpg

IOANA-ALEXANDRA NEGRU

Ioana-Alexandra Negru este absolventă a Facultății de Sociologie și Psihologie, specializarea Psihopedagogie specială și un master de Consiliere și integrare educațională în cadrul Universității de Vest Timișoara. În prezent este doctorand la Științe ale Educației în cadrul Universității de Vest Timișoara și este profesor de psihopedagogie specială pentru o catedră de educație specială la Centrul școlar pentru educație incluzivă ”Constantin Pufan” Timișoara. Cercetarea a făcut-o să își dorească să se implice în dezvoltarea și implementarea metodelor de cercetare calitative și participative.

FB_IMG_1639914514256.jpg

FRANCISCA HORTENSIA HOCA VIRAG

Hoca Virag Francisca este balerină și a studiat psihopedagogie specială nivel licență și Consiliere și integrare educațională, nivel master la Universitatea de Vest din Timișoara. A participat în proiecte de cercetare încă din ultimul an de facultate. Interesul pentru cercetare a este de a contribui la dezvoltarea practicilor participative și dialogice de învățare.

96401988_3276933838986475_2615226210967355392_n.jpg

LUISA AVRAM

Luisa Avram este psiholog clinician și psihoterapeut în formare. Este pasionată de întrebări dificile și provocatoare, iar curiozitatea pentru tainele științei a mânat-o să experimenteze cercetarea în cadrul școlii doctorale de psihologie a Universității de Vest din Timișoara. Scopul ei principal este să contribuie la cunoștințele de specialitate din sfera sănătății mintale, explorând rolul limbajului verbal în procesele psihologice care explică, în mare măsură, ceea ce gândim, simțim și cum ne comportăm. Luisa, prin proiectul PESSCA, își dorește să înțeleagă nevoile psihologice ale adolescenților care trăiesc inechități în contextul socio-educațional pentru a ajuta procesul dezvoltării practicilor dialogice și participative de învățare.

20180128_192725.png

ANDRA-MARIA JURCA

Jurca Andra-Maria este licențiată în psihopedagogie specială de la Universitatea de Vest din Timișoara. În prezent este profesor itinerant la C.Ș.E.I Paul Popescu Neveanu, Timișoara și studentă anul I în cadrul programului masteral Consiliere și integrare educațională, departamentul de Științe ale Educației, de la facultatea de Sociologie și Psihologie, din cadrul Universității de Vest din Timișoara. Este pasionată de cercetare în domeniul educației și cel al incluziunii sociale a persoanelor cu dizabilități. Motivația pentru a participa la proiectul PESSCA, a venit din dorința de a deprinde mai multe din tainele cercetării și în mod special cele ale cercetării de tip calitativ, dar și datorită temei și designului de cercetare avut în vedere.